Home

Over Knuffie Muziek

Knuffie Muziek is opgericht in 2016. Sindsdien geef ik met veel plezier Muziek op Schoot-cursussen aan baby’s, dreumesen en peuters en hun papa, mama of oma/opa. Voor mij is het een hele fijne combinatie van twee dingen waar ik van houd: met kinderen omgaan, en muziek maken.

Op mijn veertiende begon ik met gitaar spelen en ontdekte zo de wereld van de muziek. Al gauw vatte ik het plan om muziektherapie te gaan studeren in Sittard, waar ik in 1999 mijn diploma behaalde. Na een aantal omwegen ben ik in de kinderopvang gaan werken, werk dat ik al vijftien jaar met veel plezier doe.

Op de groepen maak ik graag muziek met mijn gitaar. Het is altijd mooi om te zien hoe de kinderen genieten van de sfeer, en wat zij allemaal ervaren, durven en leren door middel van muziek.

In 2016 kwam de post-HBO opleiding Docent Muziek op Schoot op mijn pad. Wat was het heerlijk om weer eens heel intensief met muziek bezig te zijn, net als vroeger! Er ging een wereld aan nieuwe liedjes en idee├źn voor me open. Een paar maanden later was Knuffie Muziek een feit!

In 2017 heb ik de opleiding afgerond en sindsdien ben ik gediplomeerd Docent Muziek op Schoot. In de gezellige kleine setting van de Muziek op Schoot-lessen kan ik nog meer aandacht besteden aan die mooie kleine (en grote!) reacties die muziek met kinderen zo bijzonder maakt!

Esther Smedema