Home

Wat is Muziek op Schoot?

Muziek is bewegen, luisteren, voelen, ervaren. Muziek is ontdekken, beleven en verwonderen. Muziek is plezier!

Bij de Muziek op Schoot-les komen al deze dingen aan bod. Samen met je (klein)kind kom je zingen, bewegen, spelen en luisteren. Plezier staat voorop, maar de lessen zijn zo ingericht dat ze de ontwikkeling van je kind op een speelse manier stimuleren:

  • Met behulp van Knuffie die het liedje “Hallo” zingt, worden alle kinderen aan het begin van elke les op een speelse manier begroet en is er voor iedereen persoonlijke aandacht.
  • Aan de hand van thema’s worden liedjes en spelletjes aangeboden over bijvoorbeeld de seizoenen, de kleuren, sorteren, verstoppen, en wordt de ontwikkeling van fantasie en creativiteit gestimuleerd.
  • Met echte instrumenten, maar ook met eenvoudige huis-, tuin- en keukenspullen wordt muziek gemaakt en beleefd.
  • Door middel van bijvoorbeeld loopliedjes, schootspelletjes en luistermomenten wordt een muzikale basis gelegd, met aandacht voor het maatgevoel, timing, en de beleving van verschillende ritmes, toon- en muzieksoorten.
  • De eigen stem wordt ontdekt. Nieuwe liedjes en spelletjes worden geïntroduceerd, en ook het traditionele liedrepertoire komt aan bod, zodat iedereen lekker kan meezingen.
  • Door diverse bewegingsspelletjes wordt de grote en fijne motoriek geoefend, en het eigen lichaam gevoeld en ervaren: van wiegen en aaien, klappen en zwaaien, tot dansen en springen.
  • Aan het eind van de les neemt Knuffie weer persoonlijk afscheid van alle kinderen. Wie durft er Knuffie al een handje te geven?
  • Alle liedjes die in de cursus voorbij komen worden verzameld in een muziekboekje: een leuke herinnering en tevens inspiratie voor thuis!

Muziek op Schoot is een leuke en spannende ontdekkingsreis voor zowel (groot)ouder als kind!

Waarom Muziek op Schoot voor baby’s?

“Daar is hij nog veel te klein voor”, hoor ik vaak. Maar met de (muzikale) ontwikkeling kun je niet vroeg genoeg beginnen! In de babyles worden jij en je baby een half uur lang ‘ondergedompeld’ in muziek: we dansen en wiegen, we grijpen naar en voelen aan instrumenten en ander leuk materiaal (en stoppen dat natuurlijk in onze mond), we leren ons lichaam kennen door aai- en voelspelletjes, we spelen kiekeboe en maken door schoot- en loopspelletjes kennis met maatgevoel, snel en langzaam, hoog en laag. En behalve dat het leerzaam is, is het ook een heel fijn momentje ‘quality time’ voor jou en je baby!

Home